001-materiell002-prosjekt003-arkiv004-arkiv005-omoss

btn_line

INVITATION TIL FYRAFTENSMØDE – «HÅRDE TIDER – det nye arbejdsliv i Europa»

Flere forskere hævder, at Europas hårde tider snart kommer til en arbejdsplads nær dig. Er dette en realitet eller kun et skræmmebillede? Hvordan er vi evt. forberedt på at møde denne udfordring?

Mødet byder først på kritiske oplæg om arbejdssituationen i et europæisk og dansk perspektiv ved hhv. Ingeborg Eliassen (Norge) og Rune Engelbreth Larsen efterfulgt af paneldebat, hvor vi søger svar på, hvordan vi griber det fremtidige europæiske arbejdsmarked an.

AFTENENS PROGRAM

17.00–17.15 Velkomst og sandwich
17.15–18.00 Oplæg ved Ingeborg Eliassen
18.00–18.30 Oplæg ved Rune Engelbreth Larsen
18.30–18.45 Pause
18.45–20.00 Paneldebat

 

ingeborgIngeborg Eliassen (Norge) er udenrigsjournalist og forfatter til bogen »Harde tider – Det nye arbeidslivet i Europa«. Hun vil fortælle om et Europa, der kan være på vej ud af den  ybeste økonomiske krise siden anden verdenskrig,  men hvor samfundet er forandret. Den europæiske velfærdsstat er sat under pres. Faglige rettigheder fremkæmpet over mange årtier er svækket eller fjernet, og faste job er i færd med at blive en sjældenhed. En ny sårbar klasse vokser frem på arbejdsmarkedet – prekariatet.

 

 

runeRune Engelbreth Larsen er journalist og kommentator på Politiken samt forfatter til bogen »Ledighed og ledighad«. Han vil fortælle om, hvordan Danmark siden slutningen af 1990’erne har oplevet et markant normskred, hvorefter politikere i stigende grad har anset ledighed for at være selvforskyldt. Overvågning og grænseoverskridende indgreb i privatlivet, sågar seksuallivet, har i stigende grad ramt flere og flere ledige i en udvikling, der bemærkelsesværdigt nok især har taget fart efter regeringsskiftet i 2011.

 

 

DEBATPANELET VIL BESTÅ AF
De to hovedoplægsholdere samt Frank Skov Kristensen (Analysechef, Cevea), Verner Sand Kirk (Direktør, AK-samvirke)
og Simon Neergaard-Holm (Chefkonsulent, Dansk Arbejdsgiverforening).

TID
Mandag den 11. maj kl. 17.00–20.00.

STED
PH Cafeen – Halmtorvet 9A 1700 København V.
Forhåndstilmelding nødvendig.

PRIS
50 kr. for medlemmer og overførselsindkomster, 100 kr.
for ikke medlemmer. Reg.: 8401 Kontonr.: 0001107640.

TILMELDING (SENEST ONSDAG D. 6. MAJ)
post@socialpolitisk-forening.dk eller tlf. 23 32 03 94

hardetider_t

www.inthus.no © Stiftelsen Internasjonalt Hus - Webdesign: Zett-Design.no